Vjersha per 28 nentorin

Dy vjersha te mrekullueshme per diten e 28 nentorit.

SHPIRTI SHQIPTAR
Shqiptarlleku me thote:S'kam nevoje per elozhe
Mbame, qofte e me pak, nga c'te mbaj une ty.
Ngado qe te ropatesh, gerxheve te kesaj bote
Mjafton qe te kam dhe me ke, aty!

Aty ku askush tjetersim s'mund te beje
Me blloqe kartash dhe vula identiteti.
Aty ku as Zoti me dore s'mund te vere
Se shpirti i tij, ne shpirtrat tona mbeti.


Aty cdo materie nje fjale do te thote
Fjalen qe qumeshti i nenes na dha
Aty cdo fjale e shperndare neper bote
S'do tradhtoje kurre, shpirtin shqiptar!


FLAMURI
Deti mbin shkumë mbi përgjumjen e ilirëve.
Shekujt arbërorë zhveshën robërinë prej supeve.
Rapsodët rrënqethën lahutat me “liridona”.
Plisi i Kosovës ngrihet mbi kryet e statujës,
jeleku prehet mbi rrjedhën e lashtë të gjakut,
qëndisma e flaktë lidh në jetë cungimin e trupit.
Troku i shekullit ngrin hapat me Isa Boletinin
Në njomjen e buzëve me lotët e flamurit.